Tips fra utstillings sekretæren

 

Rogaland Rasekattklubb.

Når dere planlegger utstillingsåret, så tenk litt på følgende

Påmelding:

Meld på katten – et skjema for hver dag pr. katt. Fyll ut så nøyaktig som mulig.

Husk kattens navn….. og kjønn, farge og klasse.

Dersom du skal melde på til annen arrangør enn egen klubb, så les innbydelsen nøye, også hva påmelding angår. Skal arrangør ha påmeldingene pr post, så sender dere bare til meg som vanlig. Jeg printer dem ut, signerer og stempler og sender dem videre. Slik sparer dere noe i porto, og maset med å huske å få sendt dem avgårde. Pass på at dere får en tilbakemelding fra meg – får dere ikke det, så har jeg ikke mottatt påmeldingene. Mange utstillinger blir fort fulle, meld på i god tid, men sjekk om de har ”førstedags påmelding”.

Betaling av utstillingsavgift:

Husk å betale inne fristen – det sparer både deg og klubben for merarbeid.

Dersom du blir forhindret i å stille ut katten på påmeldt utstilling, så må det etter lovverket allikevel betales for alle katalogførte katter. Noen unntak finnes, disse finner dere i lovverket til NRR.

Før utstillingsdagen:

HUSK: Følg med på dato for vaksinasjon. Vaksine må være gitt senest fjorten før utstillingen.

Alle katter over 10 måneder må være chippet. Alle huskatter må være kastrerte og registrerte i NRR. Vaksinasjonsreglene er det samme for huskattene.

Uken før utstilling vil du motta et ”utstillerkort” fra arrangørklubb. Sjekk dette nøye – ta kontakt med arrangør dersom du oppdager feil. Har du ikke mottatt noe utstillerkort, så ta kontakt med arrangørklubb, slik at de får sjekke om katten/kattene dine er med.

Det hender at utstillerkortene kommer bort i posten….

Pakk kattens ”bag”: Stamtavle, vaskinasjonsattest – andre attester – les innbydelsen fra arrangør, kvittering for betalt utstilleravgift, utstillerkort, burpynt, do, mat, mat- og vannskål + det som trengs til pelsstell. Ofte på svenske utstillinger så må du også ha med sand.

Klipp alle klør før du reiser hjemmefra.

Skal du bo på hotell, så forlat rommet slik du selv ønsker å finne det ved ankomst. Mange ødelegger for oss, slik at vi snart ikke har noe hotell å oppholde oss på. Ta med noe å ha under dokassen – ikke bruk hotellets håndklær!!! ”Stelleunderlag” er perfekte – disse fås kjøpt hos bandasjeforhandlere. (Selv bruker jeg dem også i bunn på reisekassene, da de har plast på ene siden, så om uhellet er ute er det bare å ta dem ut, og katten har det tørt og godt igjen).

På selve utstillingsdagen:

Møt opp i god tid til veterinærkontroll – her sjekkes katten av veterinær og alle dens papirer av en ”kontrollør”.

I innsjekkingen viser du utstillerkortet, betaler eventuelt det du skylder, og får utlevert et nytt ”innsjekkingskort” hvor kattens katalognummer står.

Er det ”åpen” burløsning, så finner du et tomt bur - gjerne innenfor den kategori som katten din er, eller dersom burene er nummererte fra arrangør, tar du det buret med nummeret som gjelder din katt.

Etter at katten er velplassert i pyntet bur, må du finne ut hvor ”din” dommer sitter, sjekk nummer på bord/vegg eller lignende – og følg godt med.

Som oftest er utstiller selv ansvarlig for at katten kommer til rett dommer i rett tid

.

Du må ikke forlate lokalet sammen med katten før utstillingen er slutt – uten å ha søkt om dispensasjon. Du selv kan selvfølgelig gå ut og inn som det passer deg – men husk ansvaret du har selv for at katten blir bedømt.

Nå katten din kan ta tittel, så må dette gis beskjed om til arrangør samme morgen. Husk å ha certene med på alle utstillinger, da disse må forevises for å få tittel godkjent. Derfor er det lurt å oppbevare alle cert i samme mappe som stamtavlen, da er de alltid med.

Og så er det bare å ønske lykke til.